Najbizarniji seksualni običaji na svetu

Reč je o čudnim seksualnim običajima koji su vladali i vladaju nekim zemljama sveta. U pojedinim narodima i kulturama se veruje da su određeni postupci navodno dobri za seksualni život. Međutim, reč je o potpuno bizarnim običajima koji, na svu sreću, nemaju nikakvu vrednost kod nas. Evo o čemu je zapravo reč.

Egipat

U drevnom Egiptu se verovalo da je protok Nila uzrokovan ejakulacijom Atuma, boga stvaranja. U njegovu čast egipatski faraoni ritualno su masturbirali u Nil kako bi reci osigurali dugovečnost.

Nigerija

Tokom festivala Gerevol u Nigeriji pripadnici plemena Vodabe nose dekorativne kostime i šminku s namerom da drugim muškarcima otmu supruge. Na proslavi se muškarci šepure pokušavajući da privuku žene i ako neka žena padne na njihov šarm, taj poligamni brak je zakonit.

Himalaji

Na Himalajima, gde oskudevaju sa zemljom, porodice koje imaju više od jednog sina moraju da podele zemlju kad se svaki od sinova oženi. Kako bi zemlju zadržali u porodici, roditelji pronađu jednu ženu za svu braću, koji je dele, tako zemlja ostaje u njihovim rukama.

Haiti

Svakog jula lokalni vudu sveštenici odlaze do slapova u centralnom Haitiju, kako bi iskazali poštovanje boginji ljubavi. U ovom prilično neobičnom iskazivanju poštovanja učesnici se goli valjaju u vodi i blatu, u koje stavljaju krv životinja, te glave krava i koza.

Papua Nova Gvineja

Pleme Sambians iz Papue Nove Gvineje ima svoja pravila. Dečaci u dobi od sedam do 18 godina nemaju kontakt sa ženama. Žive samo s muškarcima. Kada dođe vreme da zvanično postanu muškarci, moraju da prođu inicijaciju, odnosno da progutaju semenu tečnost svojih starešina zarad boljeg rasta i snage.


Izvor: hot.net.hr

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP