Sve tajne penisa

Ambro/freedigitalphotos.net
Penis je misteriozan, magičan organ, ali ženama ponekad može biti teško da ga "razumeju". Što bolje razumete kako funkcioniše, bićete zadovoljniji i bliskiji sa partnerom. Kad bi penis mogao da govori... evo šta bi vam rekao...

"Zaboravite na lenjir."

Ljubav prema penisu obično nije baš na prvi pogled, ali imajte u vidu da je kod muškaraca penis u erekciji u proseku iste dužine, tako da to što deluje "malo" ili "veliko" u opuštenoj fazi ne znači ama baš ništa. U proseku, penis je u opuštenom stanju dug desetak centimetara, dok u erekciji dostiže 15, 16 centimetara. Čak i ako je u opuštenom stanju nešto kraći, u erekciji će "uhvatiti" prosek.
Većini žena bitnije je koliko brzo "reaguje", neko koliko je dugačak. Ako isključimo sujetu i fokusiramo se na seks, sve dok je penis u erekciji dovoljno dugačak da omogući penetraciju, ne postoji razlog za zabrinutost.


"Probajte sve što poželite... Nisam izbirljiv, stvarno."

Vaš partner verovatno ceni kad pokušate da izvedete neki potez iz Kama Sutre, ali nije neophodno da vas sedam znojeva oblije da bi se on "probudio". Penis najpozitivnije reaguje na direktan kontakt. Tkivo je tu izrazito osetljivo, naročito na glaviću, u koji je Majka Priroda smestila glavnu mrežu nervnih završetaka koji su zaslužni za seksualno uzbuđenje i, na kraju i za orgazam.
E sad, vaš prepoznatljivi "magijski dodir" ćete morati da prilagodite onome što prija vašem partneru. Neki muškarci vole da dodiri budu nežni i pažljivi, praćeni poljupcima i uz korišćenje lubrikanata, drugi više vole energičnu, malo grublju "igru", možda "na suvo", bez lubrikanata... To ćete već morati same da utvrdite. Ima muškaraca koje uzbuđuje spori, ritmički pokreti vaše šake, drugi više vole "divlje", neujednačeno kretanje puno iznenađenja i promene snage kojom ga držite u šaci...
Poenta je u tome da isprobate sve što vam se učini zanimljivim, a zadržite se na potezima koji vašem partneru pričinjaaju najviše zadovoljstva.


"Možeš da mi pomogneš kad sam nervozan"

Probleme sa erekcijom mogu izazvati brojnu faktori, od stresa na poslu, premora, anksioznosti do bolesti kao što su na primer dijabetes ili neki tipovi hormonalnih poremećaja, to je činjenica. Ali, u većini slučajeva, problem kreće iz glave.
To znači da je najčešći uzrok problema sa erekcijom nesigurnost muškarca sa kojim ste u vezi. Pri tome, takva situacija se može desiti bilo kad, nezavisno od toga da li te večeri treba prvi put da vodite ljubav, ili ste već godinama zajedno.
Svaka vrsta nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja može se odraziti na erekciju, koja može potpuno izostati ili biti slabija nego obično, bez obzira na to da li se muškarac brine da li će uspeti da ispuni vaša očekivanja (ako te večeri prvi put treba da imate seks) ili je sebi postavio neki hipotetički standard seksualnih veština, pa se sad boji da neće uspeti da ga ispuni. Ako mu misli krenu u tom smeru, prestaće da obraća pažnju na maženje i poljupce kojima ga obasipate, a mozak će mu grozničavom brzinim praviti najgore moguće scenarije i... znate i sami šta sledi.
Najbolji način da prevaziđete neprijatnu situaciju koja je upravo nastala je da nastavite da se ljubite dok se vaš partner ponovo ne opusti. Nema potrebe za filozofiranjem i razgovorom o uzroku, pošto će ga to učiniti samo još nervoznijim. Ljubite se i mazite se dok tenzija ne splasne. Čim se to desi, bez brige - eto i erekcije kao da ništa nije bilo.


"Volim kada je toplo"

Pre nego što se "dohvatite"penisa, zagrejte malo šake obuhvatajući sopstvene grudi na primer. Em je to muškarcima obično predivan prizor pa će se vaš partner dodatno uzbuditi, em će vaš dodir biti prijatniji.


"Može da traje duže ako mi pomogneš"

Možete naučiti partnera da radi Kegelove vežbe, jer kad postigne bolju kontrolu nad mišićima u tom delu, imaće i bolju kontrolu nad sopstvenim orgazmom. Ipak, bolje bi bilo da ste već neko vreme u ozbiljnoj vezi pre nego što počnete da mu delite savete ovog tipa (da ne bi pomislio da ste potpuno nenormalni i pobegao glavom bez obzira).
Osim toga, kad je blizu ejakulacije, ponekad može da pomogne ako čvrsto palcem i kažiprstom obuhvatite penis tik ispod glavića. To bi trebalo da zaustavi poriv za ejakulacijom, pa posle minut, dva ljubljenja, možete ponovo u akciju.


"Ja vam prvi poželim dobro jutro."

Jutarnju seks je najbolji način da započnete dan, zar ne? Oslobađa nas tenzije i malo šta na poslu može da vas iznervira tog dana.

 Važnost erekcije

Da biste svoj penis održali u formi, morate imati redovne erekcije, a profesor urologije na “Southern Illinois” univerzitetu, Tobajas Koler, ističe da erekcija mora biti svakodnevna vežba za penis. Za održavanje zdravog tonusa mišića penis mora povremeno biti obogaćen kiseonikom u krvi, koji povećavaju penis i uzrokuju erekciju.
- Ako je muškarac fizički sposoban za erekciju, ali je ne doživljava tokom dana, ne treba da se posebno brine – ističe profesor Koler, i dodaje da uzrok za to mogu da budu svakodnevni problemi koji negativno utiču na erotski život.
Međutim, neki muškarci fizički ne mogu da dožive erekciju, a to može da bude posledica pretrpljene traume ili oštećenja nerava i krvnih sudova zbog dijabetesa.
- Ukoliko periodično ne dolazi do erekcija, penis može da se smanji! Naime, bez redovne erekcije penilno tkivo postaje manje elastično i  sužava se, što može penis da skrati za čitava dva santimetra – kaže Koler.

Veličina penisa ne utiče na njegovu veličinu u erekciji

U jednoj studiji u kojoj je učestvovalo 80 muškaraca, naučnici su otkrili da se povećanje penisa od opuštenog stanja do erekcije znatno razlikuje od muškarca do muškarca. Tako erekcija penis može da poveća od 0,6 do devet santimetara. Međutim, prema rečima naučnika, veličina penisa u opuštenom stanju ne utiče i na njegovu veličinu u erekciji.
Iako mnogi veruju da muškarac s velikim penisom u opuštenom stanju samim tim ima i veći penis u erekciji od muškarca s manjim penisom, to nije pravilo.
Analiza više hiljada merenja koju je izveo seksolog Alfred Kinsi pokazala je da penisi koji su kraći u opuštenom stanju imaju tendenciju povećanja čak i za dvaput više nego penisi koji su duži u opuštenom stanju.


Zona užitka
Mnogi muškarci smatraju da su glavić penisa i njegov donji deo najosetjlivije tačke za seksualni užitak. Naučnici su u jednom istraživanju ispitali 81 zdravog muškarca da bi ocenili erotsku osetljivost na nadražaj po različitim delovima tela, uključujući penis, ali i područja poput skrotuma, bradavica, vrata i anusa.
Donji deo penisa i sam glavić pokazali su se kao najosetljiviji kod većine muškaraca, nakon čega sledi donji deo glavića, leva i desna strana penisa i kožica.

Osetljivost opada s godinama
Istraživanja pokazuju da penis tokom godina gubi na osetljivosti, iako je teško odrediti u kojoj meri. U principu, senzitivnost penisa meri se najmanjom količinom stimulacije potrebne da je muškarac oseti, a naziva se “prag osetljivosti”.
Uprkos razlikama između različitih studija, podaci pokazuju jasan trend opadanja osetljivosti s godinama. Nakon 25. godine života senzitivnost penisa na nadražaje opada, a najdramatičnije smanjenje je u uzrastu između 65 i 75 godina.

Koža penisa je stanište brojnih bakterija
Doktori Lens Prajs i Sindi Liju iz istraživačkog centra “Translational Genomics” koristili su genetske testove da identifikuju bakterije koje se nalaze na penisu. Njihova studija pokazala je ukupno 42 jedinstvene vrste bakterija koje nastanjuju kožu penisa.
Međutim, bakterije na obrezanim i neobrezanim penisima se razlikuju. Naime, obrezani muškarci na penisima, kako je pokazalo istraživanje, imaju manji broj bakterija. Prema rečima naučnika, obrezani muškarci nisu imali aerobne bakterije – one kojima je za opstanak neophodan kiseonik. Kožica na penisu je sa svoje unutrašnje strane sluzokoža, poput kapka na oku. Prema rečima doktora Prajsa, u tom okruženju određene aerobne bakterije mogu da napreduju, ali ne i na suvoj koži, te otuda kod obrezanih muškaraca postoji manji broj bakterija na penisu.



Ovih sedam činjenica o penisu niste znali

Iako mislite da znate sve, kada je penis u pitanju uvek možemo očekivati nova iznenađenja!

1. Da li ste znale da pušenje može skratiti penis za centimetar? S obzirom na to da erekcija zavisi od dobre krvne slike, previše nikotina upravo može poremetiti cirkulaciju krvi. Skrenite svom dragom pažnju na ovo, pa ako se već ne brine da će dobiti rak pluća, onda bar neka poštedi svoj penis.

2. Imajte na umu da prosečni muški orgazam traje 6 sekundi, a vaš 23. Stoga ako ste jedna od onih koje forsiraju ravnopravnost u vezi morate mu se odužiti... još tri puta.

3. Samo jedan od 400 muškaraca je dovoljno fleksibilan da samog sebe oralno zadovolji! Ok, odmah ćemo nastaviti dalje, ne komentarišući ovo istraživanje!

4.  Postoje dva tipa penisa. Jedan se u erekciji produži, a drugi je inače veliki stoga se ne poveća preterano kada dostigne erekciju. Prema anketi magazina Men's Health 79% muškaraca spada u prvu grupu, a samo 21% u drugu.

5. Muškarci koji lepše izgledaju imaju jaču spermu. Španski istraživači pokazali su ženama slike momaka koji imaju dobru, prosečnu ili lošu spremu te ih zamolili da odaberu najzgodnijeg od njih. Žene su najčešće birale onog za čiju se spermu potom utvrdilo da je najjača.

6. Najčešći uzrok preloma penisa je energična mastrubacija. Neki rizici se zaista ne isplate.

7. I za kraj, jedna prava istorijska poslastica – Penis u kom su pripadnice lepšeg pola najviše uživale možda bi mogao biti penis kralja Tonga, Fatefeha koji je navodno deflorisao 37,800 žena između 1770. i 1784. godine, što znači 7 devica na dan. Posle neka neko kaže da nije lepo biti kralj!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP