Uvredljiva Fejsbuk grupa: Gole YU tinejdžerke

Uvredljiva i pedofilska Facebook gupa "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola" prikupila je skoro 40.000 korisnika, i to za nešto više od 48 sati, objavio je dnevnik.hr, a preneo portal Mondo.

Administratori ove grupe objavljuju eksplicitne fotografije i imena i prezimena maloletnih devojčica iz zemalja regiona - uglavnom BiH, Srbije i Hrvatske, objavio je hrvatski portal Dnevnik.hr.

Ovo nije prvi put da se osnivaju takve grupe, nakon čega ih adminstratori društvene mreže gase, ali se one ponovno pojavljuju, jer očigledno imaju veliki broj fanova, piše novinska agencija Patria.

Reč je o fotografijama na kojima se devojčice, uglavnom dobrovoljno slikaju gole, oskudno odevene i u eksplicitnim pozama. Ali, sudeći prema komentarima koje postavljaju, administratori ih dobijaju ili od njihovih prijatelja ili najčešće sakupljaju sa Facebook profila tih devojčica.

Ali, usprkos šokantnim fotografijama još nema reakcije vlasti ili nevladinih organizacija koje se bave zaštitom dece.

Administrator ove grupe najavljuje stotine novih fotografija u narednim danima, koje već poseduje u svom računaru, a koje su mu, navodno, korisnici grupe slali iz svih gradova s prostora bivše Jugoslavije, navodi Dnevnik.hr.

1 komentara:

Анониман,  понедељак, 21. април 2014. 20:08:00 CEST  

To su deca? To nisu deca, vec najvece bezobraznice. Samo pogledajte kako se slikaju. Kao prvo, treba pocepati od batina roditelje, pa onda istu tu "decu" i njima ne treba nikakva zastita. Njima treba ono drugo. Nazalost. To je danasnja slika svih devojcica. Retko koja je normalna.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP