Kruševljanin pokušao da proda tuđu kuću

Policija u Kruševcu uhapsila je S.P (39) osumnjičenog da je prevarom potpisao ugovor o poklonu kuće čiji vlasnik ima isto ime i prezime kao on.

U policijskom saopstenju se navodi da je osumnjičeni S.P., najpre, kako je navela policija, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prikazao lažne činjenice da je on prodavac dela kuće u Kruševcu, za šta mu je oštećeni isplatio 10.000 evra.

„Pošto osumnjičeni nije ispunio dogovor u vezi sa sklapanjem ugovora, on je za drugu nepokretnost, koja nije njegova, već vlasništvo osobe koje ima isto ime i prezime kao on, sačinio i overio kod Osnovnog suda u Kruševcu ugovor o poklonu sa oštećenim", navedeno je u saopštenju.

Precizirano je da se na osnovu toga oštećeni upisao u katastar kao vlasnik, čime je pravi vlasnik izgubio pravo svojine nad navedenom nepokretnošću.

Sumnja se i da je radnica Osnovnog suda u Kruševcu izvršila krivično delo nesavestan rad u službi, tako što je, navedeno je u saopštenju, overila ugovor o poklonu, bez prethodnog utvrđivanja tačnosti podataka o licu koje raspolaže nepokretnošću, a policija je protiv nje podnela krivičnu prijavu.

Takođe, potiv radnice Katastra nepokretnosti, policija je podnela krivičnu prijavu, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvšila krivično delo prevara u pomaganju, tako što je rešenje službe za katastar adresirala i dostavila na fiktivnu adresu osumnjičenog S.P. umesto na adresu pravog vlasnika.

Beta

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP