Simpsonovi slave 25 godina: Ovo su lude činjenice o njima

Sa njima se družimo već četvrt veka. Simpsonovi autora Meta Grejninga u produkciji kuće Foks netvork, postali su jedna od prvih uspešnih serija ove kuće, a takođe i jedna od najuspešnijih i najcenjenijih u istoriji medija. „Simpsonovi“ su do danas najdugotrajniji američki sitkom i najdugotrajnija animirana serija uopšte.
 
Simpsonovi bolji od baba Vange, ostvarilo se 21 predskazanje

Simpatični likovi popularne animirane serije "Simpsonovi", koji već 25 godina zabavljaju gledaoce širom sveta, izgleda imaju proročanske moći.
Naime, primećeno je da su u nekoliko navrata tačno predvideli budućnost, zasenivši čak i poznatu bugarsku proročicu baba Vangu.
Tokom godina, ljubitelji ove američke porodice mogli su da se uvere da su se pojedini događaji, na izgled potpuno šašavi, koje su Homer i njegova družina "pretskazali", zaista i dogodili.
To je slučaj sa konjskim mesom u hrani, satom koji govori, mašinom koja glasa za lošeg kandidata na predsedničkim izborima, prevodiocem bebećeg plača ili najavom o novoj turneji "Rolingstonsa".
Sajt "Bužfeed" pobrojao je ukupno 21 pretskazanje Simpsonovih koje se ostvarilo.

Pozajmljeni glasovi


Glas Kelsija Gremera stoji iza Pomoćnika Boba, a Dejvid Hajd Pirs daje glas Sesilu, Bobovom bratu. Gramer i Pirs su zvezde popularne serije “Frejzer”.


Zašto su žuti?

Kreator svetski popularne porodice, Met Groning je strateški izabrao žutu boju kako bi gledaoci koji manijakalnom brzinom vrte kanale mogli da i pri brzom pregledu po ekranu po žutim telima znaju da se na programu daje ova serija.


Dužina uvodne špice

Sigurno ste primetili da dužina uvodnog skeča sa kaučom varira od epizode do epizode. To zavisi od dužine same epizode – ako je epizoda previše kratka a aniatori moraju da nečime popune prostor, jednostavno će uraditi duži skeč.


Za njih nema zabrana

Javna je tajna da urednici strogo ograničavaju sadržaj koji puštaju njihove TV stanice. To važi za sve. izuzev za Simpsonove. Ugovorom im je dozvoljeno da se u seriji bave kojim god temama žele, uključujući i konstantno sprdanje na račun njihove matične kuće Fox.
Uvodna špica komponovana je za dva dana


Tetovaže likova

Vozač autobusa Oto ima tetovažu “Big dedi” Eda Rota na zadnjici. 


Reči u uvodnoj špici

Kao što verovatno znate, većina najavnih špica prikazuje Barta kako ispisuje poruke na školskoj tabli. Neke od poruka su: “Nije me dotakao anđeo na “ono” mesto” kao i “Svinjetina nije glagol”.


Mapa grada

U Policijskoj stanici u Springfildu nalazi se mapa grada, koja izgleda kao mapa srednjevekovnog Konstatinopolja.


Bartova šifra za ormarić

Ako nekada zalutate u Osnovnu školu u Springfildu, zpamtite da je Bartova šifra za ormarić 36-24-26.


Homerovo brbljanje


Znate li odakle je došao Homerov usklik “D’oh!”? Den Kastaleneta, Homerov glas, rekao je za “Holivud riporter” da u originalnom scenariju piše “iznervirano mrmljanje”.

 
Kompozicija uvodne scene

Deniju Elfmanu je bilo potrebno samo dva dana tokom 1989. godine da komponuje poznatu uvodnu numeru.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP